Jak si Fleča našla kamarádku

23.08.2011 22:15

Je to prima, když Prozřetelnost skříží vaše cesty s dalším milovníkem psů. Takhle jsme v jedné Hodolanské hospůdce, kterou jsme s Ondrou navštívili poprvé, narazili na naši novou kamarádku Danku a její úžasnou výmarskou ohařku Enoli. Eni je jen o pět dní starší než naše Fleča. Zatím co jsme s Dankou rozebíali naše štěněcí problémy a otazníky, měla si Fleča budovat samostatnost. Ovšem dělala něco úplně jiného. Demolovala pokoj. Snažila se proškrábat kočičími dvířky, vytahala z koše posmrkané kapesníky a z koše na špínu moje spodní prádlo. Myslím, že na to osamostaňování se budeme muset jít pomaleji...

Každopádně slovo dalo slovo a dnes jsme Danku s Eni vzali na seznamovací vycházku do osvědčeného Terezského údolí. V autě se holky pěkně kočkovaly, vypadalo to na lásku na první očuchání. Ale ouha, ukázalo se, že Fleča je hodně divoká a Eni neví, co si s takovým pytlem blech počít. Chtěla se schovat u paničky, ale i tam ji ten náš rarášek našel. Nakonec se Enoli otrkala a se svými 7 kily té naší mršce ukázala, že si to nenechá líbit. 

Holky spolu dováděly do mrtva, honily se, metaly kozelce. Prostě jako když se setkají dvě štěňata. U jezu Eni pro pamlsek slavně vstoupila poprvé ve svém psím životě do vody! Ale největším hitem pro holky bylo bahno, hluboké a smradlavé. Fleča byla tak špinavá, že by nikdo neřekl, že původně měla nohy bílé.

Užívali jsme si náramně, obě psice v autě vytuhly sotva jsme nastoupily. Doma se Fleča žalostně dívala, když Eni odcházela jiným směrem než my. Strašně moc se za ní chtěla vydat. Nechápala, že s námi nejde kamarádka domů. Smutek nebude trvat dlouho, zítra by se holky měly jít společně venčit a nejspíš je čeká i společný cvičák :o)

Jejich řádění bylo k nezachycení, tak to berte jen ilustrativně :o)