Flecha umí komedii, zdrhat, aportovat

19.03.2012 22:00

Ač nečlenové zůčastnili jsme se klubové výstavy Klubu chovatelů anglických dostihových plemen konané v restauraci U Ády v Praze-Nebušicích. Výstavní výsledek veskrze žádný, neb množství mladých hrychtivých chrtů zcela rozmělnilo Flechinu koncetraci. A tak jsme se dočkali jen celé řady akrobatických prvků, výskoků, chůze po zadních nohách a podobných vylomenin, výstavního postoje a chůze však ne. Ale i pochvala za pěkné zuby potěšila (asi jediné co na Flechmanovi netěkalo). Nicméně buřta jsme vyhráli, osatně jako každý... Nezbývá než postoj nadrilovat na cvičáku jako každý jiný povel, stejně tak výstavní chůzi a znenápadnit tak jinak osvěžující komické výjevy našeho "blbíčka".

Nicméně se Flecha seznámila z whippetkou Genevieve Lásky dar, se kterou si pak i vydatně zablbla na přilehlé louce.

Premiérově také došlo na konfrontaci běžeckých a kličkovacích schopností s greyhoundem, jednoročním Bel Etual Bright and Early. Svými 50 kg a obrovskou postavou poněkud Flechu zaskočil a tak jsme místo běžeckého souboje viděli variaci na pronásledování, kdy Flecha byla unikající "kořistí". Výsledek se dá nazvat remízou, neb oba psi nakonec skončili zcela vyčerpaní se spokojeným výrazem ve stínu křoví a potvrdili tak na rekordně teplé počasí.

 

Flecha a Bel Etual znaveni během

 

PS. I aportování má svá negativa. Flecha aport miluje a to do takové míry, že již nemohu provozovat svou oblíbenou disciplínu vyhazování papírů a použitých kapesníčků do koše přez celý pokoj, to zvíře mi je nosí zpátky, pořád dookola! Pomóc!