Výstavní život, to je pane jízda

06.11.2011 10:52

Tak a je to tady, Flečmanovi skončila zábava a nastal čas práce. V sobotu 5. listopadu jsme poprvé jeli na psí výstavu. Tentokrát jen na čumendu a tak vůbec si to zkusit, jak nám to oběma půjde. Joo, bylo to veselý.

Je pravda, že počáteční bloudění po Praze Flecha zaspala, protože jízda autem jí nedělá sebemenší problémy, ale...u pokladny jsme zjistily, že jsme vlastně v háji, protože ke vstupu je nutný očkovací průkaz s platným očkováním na vzteklinu, které přirozeně stále ještě nemáme, protože se náš očkovací plán zbortil nemocemi, co prcek prodělal. Rozhodilo mě to, představa, že jsme se táhli z Olomouce až do Prahy a nakonec se ani dovnitř nepodíváme, mě rozbrečela. 

Nějakou dobu musela Flecha čekat v autě, kde zvládla zdemolovat přepravní box naší kamarádky Toffee. Naštěstí zakročily zkušenosti a tipy ostřílených vystavovatelů a ... V mumraji lidí a psů byla Flecha trochu nervózní, ale dostali jsme se k našemu vipetímu výstavnímu kruhu, kde bezpečně poznala svoji maminku a po důkladném očuchání se začala mrcasit. Nervozita byla pryč a nastal čas poznat se se všemi vipeťáky, a že jich kolem bylo. Viděly jsme i nádhernou Ballerinu Sophie z chovu paní Valentové. A nakonec jsme potkaly našeho biologického bráchu Bonda, který je dvakrát tak velký jako Flecha. Rozhovor s jeho majitelkou nás moc nepotěšil, Bond for Man má zdravotní problémy. 

Náše "ostřílená" výstavačka dostala svoje první výstavní vodítko a míčky s nepravidelným odrazem, kdyby se náhodou rozhodla aportovat - čož by si panička moc přála. Cestu domů vlakem z Brna do Olomuce Flečman zvládl bezvadně. Na to, že to bylo další poprvé, nedala nic znát. 

A verdikt? Pro velký úspěch jsem dnes naši Blueberry Nejlepší krása přihlásila na lednovou Hanáckou výstavu v Brně - třída dorostu. Takže budeme trénovat a trénovat a trénovat, ať nám v tom kruhu holka neudělá ostudu :o)

Aischa Modrý hit (maminka) ve výstavním kruhu