Flecha a její představy o stravování

18.10.2011 10:14

To zvíře je pes, alespoň podle rodokmenu a podle toho že umí štěkat. Nicméně podle stravovacích preferencí by se dalo usuzovat tak na kozu...

Za zdaleka nejchutnější věc považuje papriku. Pro její získání neváhá krást z koše alespoň vykrájené vniřky se semínky, které si triumfálně nosí do pelíšku, kde si je s náležitým výrazem příslušejícím jem zázrakům kulinářského světa pečlivě celé olíže a sežere, načež sní i všechna semínka která popadala cestou na zem.

Na druhém místě byly jahody, které si sama chodila sbírat na balkon do truhlíku, bohužel její vášeň pro sběr plodů se nazastavila v momentu kdy všechny zralé jahůdky sežrala, takže následovaly jahody nezralé a posléze i květy. A když došly i ty rozhodla se alespoň do jahodníhu posadit. Nepomohlo to. Jahodník pohnojila počůráním (stejně jako petžel)... Opakovaně. Výsledkem je, že jahodník vypadá jako po průjezdu a čůrací zastávce motorizované brigády a letos již stěží cokoliv vyplodí.

Ideální pamlsek při výcviku? Plátek okurky!

Takže co se týče ovoce a zeleniny, nic nesmí příjít nazmar, ani semínka ze žlutého melounu. Byť jediné. Na procházce to pak vypadalo jako že venčíme papouška a nikoli psa.

Nejlepší maso je z pavouka s chlupatýma nohama, ostatní nic moc. Zajímavé je, že kočka naopak dává přednost velkým komárům z dlouhýma nohama.

Závěrem jen zmínka o čokoládě, která je pro psy toxická, což ovšem naší Fleche která je vlastně tou kozou těžkou hlavu nedělá. A tak po pokusném a vzhledem k podzimu i takticky vyspělém sežrání velikonočního zajíčka vyskočila na stůl a dále do police asi 2metry nad zemí pro celé balení milky. Ovšem balení malých čokoládek které se dávají běžně k espresu. A že ji evidentně šmakovalo a s otevíráním jednotlivých obalů se nechtěla zdržovat spokojila se s tím že je alepoň propíchla zubama a spokla. Nejdřív zjistila Jiřinka, že nám chybí ty čokolády. Bylo divné, že jsme nenašli žádné rozžvákané kusy obalů usvědčující psa. Vše se ale vysvětlilo dva dny po té asi o půl druhé ráno, kdy Flecha obaly které se nedaly ztrávit (na rozdíl od jejich obsahu a fialového potisku) vyvrhla v několika dávkách a vzápětí s pocitem dobře odvedené práce usnula.

 

P.S. Opravdu psa poctivě krmíme dostatečným množstvím opravdu kvalitního psího žrádla a nejsme vegetariáni a nemyslíme si, že by se jím náš pes měl stát, Flecha možná ano...